Новини з регіонів

РІВНЕНСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ

ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ


33028, м. Рівне, проспект Миру, 7-А
E-mail: rivneorp@icc.rv.ua

Мудра, виважена, завжди доброзичлива, усміхнена, за покликом душі учитель учителів… Саме така є Тетяна Федорівна Таборовець,  якій днями вручено посвідчення та пам’ятний знак про занесення її до Золотого фонду Рівненської обласної ради Профспілки працівників освіти.

Тетяна Федорівна Таборовець значну частину життя віддала роботі на посаді завідувача Дубровицьким райметодкабінетом, закладу, який поєднував у собі інформаційний центр, швидку методичну допомогу, службу методичного розвантаження, ресурсний центр. З нею пов’язана ціла епоха в історії освіти Дубровиччини. Тетяна Федорівна виконала на цій посаді свою місію з честю – спільно з відділом освіти підняла освіту району на достойний щабель визнання. Вона любить свою справу, була не просто на посаді, а методистом-професіоналом за покликанням.

Саме завдяки їй, сотні наших педагогів зуміли показати свій творчий професіоналізм на рівні області і за її межами. Вона презентувала найкраще і найкращих, допомагала вчителям ставати майстрами педагогічної справи, щиро раділа досягненням учителів та учнів. Вона була наставником заступників директорів, їх довідковим бюро і швидкою методичною допомогою, методичною криницею і майстерності крамницею. Дякуємо Вам за працю!

Тетяна Федорівна – Відмінник освіти України, нагороджена знаком «Василь Сухомлинський», знаком ЦК Профспілки працівників освіти і науки України «Соціальне партнерство». За велику організаторську роботу, активну життєву позицію, підтримку молодих вчителів та керівників активну участь в житті району та територіальної громади.

Софія Феодосіївна Бруяка, вчитель початкових класів Дубровицької школи № 2, досвідчений педагог, спеціаліст вищої категорії, «Вчитель-методист», «Відмінник освіти України», більше 15 років обиралася головою профспілкового комітету Дубровицької школи №2, заступником голови районної ради Профспілки.

Проте, що обрала професію педагога вона ніколи не жалкувала. Навпаки – пишається званням учитель. А ще вона – великий оптиміст по життю, як би не було на її життєвому шляху, але добро залишається в її серці вічно. Коли дивишся на її красу, зовнішню й внутрішню, на ї життєву силу і енергію, то здається, що час зупинився. Обличчя її завжди сяє добротою і ласкою, ніколи немає на ньому ні заздрощів, ні злості. Тому-то й не під силу вона часовим змінам.

З 2007 року Софія Феодосіївна перша в районі осволоділа новим напрямком педагогічної діяльності – інклюзивною освітою дітей з особливими освітніми потребами.

Тут все потрібно було робити по-особливому: більше терпіння, сили волі, любові й доброти, чуйності, ласки, турботи. І з цим усім учителька впоралася. Учні і їхні батьки  вдячні пані Софії за це. Розумна вчителька уміла порадіти за дитину в щасливі хвилини, підтримати, коли в цьому була потреба, вміла знайти ключик до кожного дитячого серця, побачити і запалити у дитячих душах іскорку доброти, порядності, чуйності, поважала гідність в особистості кожної дитини. Софія Феодосіївна легко знаходила спільну мову з дітьми,вона ставала частиною життя своїх учнів. Діти і батьки віддячували їй довірою і любов'ю за її уміння спілкуватися, здатність співчувати і співпереживати.

Недаремно саме нарисом про Софію Феодосіївну Бруяку представлена Дубровиччина у третьому випуску літопису освіти Рівненщини в особах та подіях «Вчительська доля» обласної ради Профспілки.

Вузлики на пам'ять

Гімн профспілок