Новини з регіонів

РІВНЕНСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ

ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ


33028, м. Рівне, проспект Миру, 7-А
E-mail: rivneorp@icc.rv.ua

1 листопада 2022 року в очному режимі відбувся семінар голів первинних профспілкових організацій та керівників закладів освіти  Гощанської та Бабинської територіальних громад. Ініціатором та організатором заходу виступила рада Гощанської об’єднаної територіальної організації Профспілки. Основна мета семінару – дотримання законодавства, співпраця, соціальний захист освітян в умовах воєнного стану.

У роботі семінару брали участь М.Ковальчук, заступник голови та Г. Антипчук, юрисконсульт-правовий інспектор Рівненської обласної організації Профспілки.

Розпочав семінар голова об’єднаної територіальної організації Профспілки П.Паламарчук. Він проаналізував діяльність об’єднаної територіальної організації Профспілки в умовах воєнного стану, закцентував увагу на участі організації у зміцненні обороноздатності держави в час, коли Україна виборює перемогу над ворогом, забезпеченні захисту прав членів Профспілки в умовах воєнного стану.

У цих умовах спілчани особливо потребують соціального захисту, тому важливо здійснювати контроль за дотриманням трудових гарантій працівників з урахуванням норм Закону України від 15 березня 2022 року «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану», та соціального захисту спілчан, - підсумував він.

С.Лаврук, Н.Приходько, голови первинних профспілкових організацій Тучинського ліцею, та Гощанського академічного ліцею, Н. Устимець, завідуюча Гощанського закладу дошкільної освіти, ділилися досвідом роботи в умовах воєнного стану

Учасники семінару отримали відповіді на численні запитання, що стосувалися трудового законодавства та діяльності профспілкових організацій. Разом з Г. Антипчуком – юрисконсультом обласної організації Профспілки, активно проаналізували зміни законодавства у сфері освіти. Зокрема, опрацювали особливості надання відпусток, тонкощі трудових договорів, оплату праці, тощо. Окрема увага була приділена питанням соціального захисту освітян, які мобілізовані.

М.Ковальчук, заступник голови РООП, акцентувала увагу на важливості продовження роботи з надання та підтримки ЗСУ та усіх тих, хто її потребує. Закликала ефективно вести соціальний діалог між роботодавцями та профспілковими виборними органами заради забезпечення прав та гарантії освітян в умовах воєнного стану.

На завершення семінару-навчання начальник відділу освіти, культури, молоді, спорту та туризму О.Савонік подякував учасникам заходу за змістовно проведену роботу.

Вузлики на пам'ять

Гімн профспілок