Новини Профспілки

РІВНЕНСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ

ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ


33028, м. Рівне, проспект Миру, 7-А
E-mail: rivneorp@icc.rv.ua

презентуємо Стратегічний план діяльності Міністерства освіти і науки України

Стратегічний план містить дев’ять пріоритетів МОН до 2027 року, які охоплюють ключові сфери роботи міністерства. В основі документа — Візія майбутнього освіти і науки України та державні програмні документи, які визначають стратегії розвитку України та її інтеграції до Європейського Союзу.

Створюючи Стратегічний план, ми аналізували поточний стан освіти і науки, потреби, які маємо під час повномасштабного вторгнення, міжнародні освітні тенденції та результати обговорень з експертними групами.

Розуміння ж українського та глобального (світового) контекстів сформувало напрями трансформації освіти і науки в Україні:

1. Зміст і сенси.
2. Педагог і вчений.
3. Система і мережа.
4. Простір.
5. Спроможність менеджменту.

Ключовим у кожному напрямі трансформацій є особистість.

Наша ціль — побудувати систему освіти і науки, яка підсилить потенціал людини на різних етапах життя та допоможе бути гнучкими до змін.

Освіта має бути фундаментом для розвитку економіки України та людського капіталу. А наука — синонімом до «інновацій» і «технологій», щоб бути привабливою для інвестицій та міжнародних партнерств. Саме це ми закладали в цілі Стратегічного плану.

Ознайомитися детальніше зі Стратегічним планом діяльності МОН

Трансформуватися в умовах війни — це великий виклик для всіх нас. І водночас критична та базова необхідність для нашого майбутнього.

Рухаємося далі!

Корисні посилання

Вузлики на пам'ять

Гімн профспілок