Новини Профспілки

РІВНЕНСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ

ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ


33028, м. Рівне, проспект Миру, 7-А
E-mail: rivneorp@icc.rv.ua

21 лютого 2024 року у приміщенні ФПО відбулися розширене засідання ради та президії ради обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України.

Відкриваючи захід, Юрій Кравець, голова  Рівненської обласної організації Профспілки, звернув увагу учасників на актуальності питань, запропонованих для розгляду.

Члени ради заслухали та обговорили інформацію про виконання бюджету обласної ради Профспілки у 2023 році, затвердили бюджет  на 2024 рік.

Алла Щуровська, голова ревізійної комісії, проінформувала присутніх про стан фінансової роботи в обласній організації Профспілки, результати ревізій і перевірок роботи виборних органів обласного профоб’єднання працівників освіти і науки України.

Предметом розгляду на засіданні президії були питання:

  • про забезпечення громадського контролю за дотриманням мінімальних трудових гарантій працівників, передбачених Законом України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» в Березнівській  і Здолбунівській ОТОП;
  • про фінансову звітність в обласній організації Профспілки  за  2023 рік та фінансові виплати членам Профспілки;
  • про створення регіонального журі відбіркового туру Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці – очима дітей -2024».

З першого питання доповідав Георгій Антипчук, юрисконсульт-правовий інспектор праці обласної ради Профспілки. Позитивно відзначив роботу Березнівської і Здолбунівської ОТОП  щодо здійснення громадського контролю за мінімальними трудовими гарантіями, передбаченими Законом України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного  стану».

До обговорення долучилися Олександр Штиба, голова Березнівської об’єднаної організації Профспілки, Ольга Єгорова, голова Здолбунівської об’єднаної організації Профспілки. Серед невирішених проблем, виявлених у ході здійснення громадського контролю,  виокремили реалізацію ст. 57 Закону України «Про освіту» в питаннях щорічної винагороди за сумлінну працю та добросовісне виконання службових обов’язків і постанов Кабінету Міністрів України, які регулюють доплати за престижність  педагогічної праці, надбавок за  класне керівництво, завідування кабінетами; проходження безкоштовного медичного огляду педпрацівниками, тощо.

У ході роботи члени президії затвердили номенклатуру справ ОРП на 2024 рік та склад регіонального журі відбіркового туру Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці – очима дітей -2024».

На завершення роботи голова РООП Ю. Кравець запропонував висловити думки щодо окремих моментів чергової звітно-виборної кампанії в Профспілці. Члени президії ради ООП погодилися із доцільністю проведення чергової звітно-виборної кампанії в області в терміни, що відповідають статутним нормам, з урахуванням попередніх термінів звітів і виборів.

Прес центр ООП

1708606245232

Вузлики на пам'ять

Гімн профспілок