Новини Профспілки

РІВНЕНСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ

ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ


33028, м. Рівне, проспект Миру, 7-А
E-mail: rivneorp@icc.rv.ua

27 грудня 2023 року відбулося засідання Ради обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України.

На засіданні, яке проходило у змішаному форматі: оф - та онлайн, було підведено підсумки роботи за 2023 рік та затверджено план основних заходів обласної ради Профспілки на 2024рік.

Юрій КРАВЕЦЬ, голова обласної організації Профспілки, інформував членів ради про досягнення і проблеми в основних напрямках роботи у 2023 році.

- Обласна рада Профспілки і профактив значних зусиль прикладали щодо захисту трудових та соціальних прав членів Профспілки. Наполягали на своєчасній та повній оплаті праці; забезпеченні прав працівників при організації дистанційної форми роботи, у випадку оголошення з ініціативи роботодавця простою; недопущення примушування працівників до написання заяв на відпустку без збереження заробітної плати; правомірністі та дотримання процедури звільнення членів профспілки з ініціативи роботодавця в умовах воєнного стану; дотриманні чинного законодавства при наданні відпустки з одночасним наданням матеріальної допомоги на оздоровлення; використанні освітньої субвенції лише на оплату праці педагогічних працівників, тощо.

У 2023 році проведено 68 перевірок дотримання законодавства в установах і закладах освіти. Виявлено 64 порушень. Вжито заходи щодо їх усунень. Систематично проводилась роз’яснювальна робота серед профактиву і керівників загальної освіти щодо змін в законодавстві та його застосування, організовувалися та надсилалися звернення щодо вирішення проблемних питань освітян, зокрема і передбачення видатків на освіту відповідно до норм законодавства у законопроекті України «Про Державний бюджет України на 2024 рік», особисто Голові Верховної Ради України Р. Стефанчуку, народним депутатам України з Рівненщини - сказав він.

В обговоренні доповіді брали участь З. Засєкіна, голова Рівненської МОП, Ю. Марунченко, голова Острозької ОТОП, Т. Ничипорчук, голова окитнівської ОТОП, А.Шидловський, голова ППО РДГУ. Внесені ними пропозиції щодо покращання профспілкової роботи долучені до проекту постанови.

Члени ради затвердили План основних заходів обласної ради Профспілки працівників освіти і науки України на 2024 рік.