Новини Профспілки

РІВНЕНСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ

ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ


33028, м. Рівне, проспект Миру, 7-А
E-mail: rivneorp@icc.rv.ua

6 грудня 2023 року на черговому розширеному засіданні президії ради обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України предметом обговорення були питання аналізу звернення спілчан до обласної ради Профспілки та хід їх розгляду у 2023 році, дотримання фінансової дисципліни та надання фінансової допомоги ЗСУ, інформаційна діяльність в обласній організації Профспілки та  хід передплати профспілкових видань тощо.

Відкриваючи роботу Юрій КРАВЕЦЬ, голова обласної організації Профспілки, наголосив, що захист прав освітян на другому році війни – одне із найважливіших завдань організації, особливо у розрізі допомоги тим, хто її гостро потребує. 

Запропонував виділити вчергове з бюджету обласної ради Профспілки кошти в сумі тридцять тисяч гривень благодійній організації «Благодійний Фонд «Відповідальні українці» для надання благодійної фінансової допомоги на потреби ЗСУ.

Георгій АНТИПЧУК, юрисконсульт-правовий інспектор праці облради Профспілки,   аналізуючи звернення спілчан до ОРП у 2023 році, зауважив що звернення громадян належать до переліку абсолютних прав, які не обмежуються і у воєнний час, а тому їх кількість, що надійшла через ВАЙБЕР та електронну пошту, телефонічно та на особистих прийомах,  розглядалися  усно та письмово. Звернення спілчан, в яких піднімалися питання  порушення їх прав підлягали перевірці і приймалися заходи для їх усунення, в т. числі було складено 38  процесуальних та інших документів.

Серед типових, з якими зверталися спілчан, він назвав:

дотримання положень атестації педпрацівників, надання відпусток без збереження заробітної плати у воєнний час, оплати праці за цивільно-правовими договорами, прав пенсіонерів на працю, перевід з однієї посади на іншу, збереження заробітної плати мобілізованому педагогічному працівнику,  тощо. Звернення спілчан, в яких піднімалися питання  порушення їх прав    підлягали перевірці і приймалися заходи для усунення порушень, в т. числі було складено 38 процесуальних та інших документів.

Облрадою підготовлені, розміщені на  сайті та надіслані в організаційні ланки методичні роз’яснення щодо практичного вирішення окремих питань.

Марія Ковальчук, заступник голови ради, акцентувала увагу на  важливості використання нових каналів поширення інформації та інструментів ділової комунікації: месенджерів, соціальних мереж тощо для швидкого та ефективного обміну інформацією між всіма оргланками ООП у поєднанні з живим спілкуванням.

До обговорення питання інформаційної роботи ОРП долучилася Жанна Крук, редактор  газети «За відродження», яка довела до відома присутніх зміни у передплатній кампанії на газети та журнали.

Насамкінець засідання президія ради ООП прийняла відповідні постанови з усіх питань порядку денного.

Прес центр ООП