Новини Профспілки

РІВНЕНСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ

ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ


33028, м. Рівне, проспект Миру, 7-А
E-mail: rivneorp@icc.rv.ua

З початком повномасштабного вторгнення ворога в Україну, життя кожного з нас змінило свій плин. Чи варто говорити про те, яким страшним потрясінням стало усвідомлення тих подій. Хтось одразу пішов до військомату, хтось у місцеві формування тероборони, хтось готував «тривожні валізи» для можливої евакуації. У кожного почалася своя боротьба за право жити, за рідну землю, свої сім'ї, своїх дітей. Саме про дітей варто було подумати дорослим. І це мали робити не тільки їх батьки.

У педагогічних працівників розпочався свій «освітянський фронт». З перших днів війни навчання у школах припинилося, усі пішли на вимушені канікули. Лише за два тижні у закладах освіти організували дистанційне навчання, – потрібно було відволікти учнів і продовжувати освітній процес.

Педагогічний колектив опорного закладу Соснівський ліцей Соснівської селищної ради у перші дні згуртувався навколо приготування домашніх страв для військових та  тероборонівців: ліпили вареники, готували тушкованки, пекли коржі. Вірили: передаємо частинку тепла та віру у наших захисників. Хоча ми знаходимося у відносно спокійному регіоні, напруга щодня зростала. А потрібно було своїм прикладом показати дітям прагнення допомогти, щоб вистояти. У березні 2022 року усі працівники долучилися до збору продуктових наборів, які були направлені жителям Чернігівщини. Також паралельно здіснювався збір коштів для військових госпіталів.

У вересні 2022 року ліцей повернувся до змішаного навчання. Уроки часто проводилися між сигналами повітряної тривоги. Дітей потрібно було навчити не лякатися, а діяти за інструкціями в умовах воєнного стану.

 У жовтні 2022 року наш заклад долучився до акції «Тепла пара» по збору шкарпеток для воїнів. Діти власноруч плели їх на уроках трудового навчання, вдома, купували готові. Спільними зусиллями було зібрано 570 пар шкарпеток.

Також учні і вчителі стали приносити домашню випічку довготривалого зберігання. Щоразу до усіх посилок докладалися дитячі малюнки, листи з побажаннями швидкого повернення з перемогою.  Ще однією акцією став збір на окопні свічки та супові набори для солдат. Усі розуміли, що з настанням холодів, ці речі є життєво необхідними.

Святкові дні проходили теж інакше, ніж раніше. Єдиним бажанням для кожного було повернення усіх захисників додому, щоб разом зібратися за святковим столом. На жаль, для декого ці мрії ніколи не здійсняться. Наші колеги стали втрачати найдорожчих. Мама молодого воїна, вчитель ліцею, назавжди попрощалася з єдиним сином... Ще одна колега втратила брата.

На Великдень учнівський і вчительський колективи передали на фронт сотні пасочок і різних смаколиків.

До Дня вишиванки на подвір'ї закладу проводився ярмарок-продаж солодощів.  Усі учасники акції дуже творчо підійшли до своїх завдань. На захід завітали представники влади, батьки, жителі селища. Було зібрано чималу суму, яку вирішили розділити на кілька частин, щоб допомогти  воїнам-землякам у зборах на автомобілі, тепловізори, дрони та ін.

Свято Знань цього року в опорному заклалі проходило майже без квітів. Діти взяли участь в акції «Донат на ЗСУ – замість букета вчителю». Частина цих коштів уже направлена на збір ще одного автомобіля.

Працівники нашого ліцею періодично стають донорами, організовано їдучи у Рівненську станцію переливання крові.

Ми донатимо щоразу для придбання найнеобхіднішого для військових і даруємо свою любов і турботу учням! 

Чекаємо Перемоги! Віримо у ЗСУ, віримо в Україну!

 

Людмила Веремчук,

директор опорного закладу Соснівський ліцей

Соснівської селищної ради