Новини Профспілки

РІВНЕНСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ

ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ


33028, м. Рівне, проспект Миру, 7-А
E-mail: rivneorp@icc.rv.ua

29 серпня у залі Федерації профспілок області відбулася традиційна серпнева нарада голів територіальних організацій обласної організації Профспілки.

Відкрив захід Юрій Кравець, голова обласної організації Профспілки словами Оксена Лісового, міністра освіти України:

- «Українець успішний тоді, коли вільний, а система освіти ефективна тоді, коли у центрі уваги — людина…».

У цьому контексті він зосередив увагу учасників наради на напрямках діяльності виборних органів організаційних ланок обласної організації Профспілки в ІІ півріччі, які сприяли б формуванню вільного, успішного вчителя, викладача.

Серед пріоритетних завдань голова обласної організації Профспілки, виокремив:

- захист трудових прав та соціально-економічних інтересів працівників закладів та установ освіти і науки в умовах воєнного стану, підвищення престижу педагогічної праці, професійного рівня педагогів;

- відстоювання, обґрунтування та наполягання на необхідності забезпечення гідної оплати праці;

- забезпечення видатків держбюджету на 2024 рік для потреб освіти і науки;

- здійснення громадського контролю за додержанням законодавства про працю;

- розвиток співпраці з органами управління освітою та місцевого самоврядування…

У полі зору був і правовий захист спілчан в критичних умовах.

Георгій Антипчук, юрисконсульт-правовий інспектор праці обласної організації Профспілки, детально зупинився на юридичних новинках, проблемах юридичного захисту прав педагогів у період воєнного стану та практичному застосуванні окремих норм законодавства у сфері захисту прав педагогів.  

Особливу зацікавленість викликали в учасників наради питання реорганізації мережі ООП, обговорення Положення про атестацію педагогічних працівників.

У ході роботи усі присутні, схиливши голови у хвилинному мовчанні, долучилися до вшанування па'мяті захистиків України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави; підтвердили готовність продовжувати підтримку та допомогу Збройним Силам України, територіальній обороні, тимчасово переміщеним особам, оскільки ця робота була суттєвою і залишиться пріоритетною стільки, скільки буде в ній потреба.

Наприкінці наради голова ООП Юрій Кравець вручив нагороди за результативну профспілкову роботу:

  • Почесну грамоту обласної ради - Георгію Антипчуку, юрисконсульту-правового інспектора праці обласної організації Профспілки,
  • нагрудний знак Федерації профспілок області «Профспілкова доблесть» -Тетяні Кіковській, голові Зарічненської об’єднаної територіальної організації Профспілки працівників освіти і науки України.

За матеріалами наради сформовано і направлено в оргланки обласної організації Профспілки протокольні доручення на виконання поставлених завдань.

Корисні посилання

Вузлики на пам'ять

Гімн профспілок