Новини Профспілки

РІВНЕНСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ

ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ


33028, м. Рівне, проспект Миру, 7-А
E-mail: rivneorp@icc.rv.ua

Днями працівники виконавчого апарату Рівненської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України взяли участь у нараді профактиву Корецької об’єднаної територіальної організації Профспілки та семінарі-навчанні Дубровицького профоб’єднання.

У полі зору були питання соціального діалогу, трудових відносин, організаційної, інформаційної роботи у первинних профспілкових організаціях.

Марія Ковальчук, заступник голови обласної організації Профспілки, окреслила мотиваційний аспект профспілкової діяльності та повноваження виборних органів первинних профспілкових організацій закладів освіти.

Георгій Антипчук, юрисконсульт-правовий інспектор праці обласної ради Профспілки, акцентував увагу присутніх на новинах законодавства, зокрема на здійсненні громадського контролю щодо дотримання норм законодавства при наданні відпусток у період воєнного стану (соціальних, без збереження заробітної плати, щорічних чергових та додаткових).

Учасники заходів шукали відповіді на питання «Як розвіяти міф про бездіяльність Профспілки».

У Дубровицькій ОТОП учасники семінару ознайомилися з досвідами роботи:

  • щодо організації трудових відносин в умовах воєнного стану Берестівського закладу дошкільної освіти,
  • з організації трудових відносин при змішаній формі навчання (очна і дистанційна) в рамках реалізації проєкту «Підтримка ЮНІСЕФ» в умовах кризи в Україні Мочулищенського ЗДО, які презентували директори Ірина Коваль та Світлана Шевчук.

Одностайними були спілчани у тому, що оновлення та реформування Профспілки, тісний соціальний діалог, системний, результативний, щоденний соціальний захист освітян, вдосконалення внутрішньоспілкової роботи давно на часі. Серед першочергових завдань виокремили допомогу ЗСУ, військовослужбовцям та їх сім'ям - для наближення перемоги!

Прес центр ОРП

Корисні посилання

Вузлики на пам'ять

Гімн профспілок