Новини Профспілки

РІВНЕНСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ

ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ


33028, м. Рівне, проспект Миру, 7-А
E-mail: rivneorp@icc.rv.ua

На порядку денному засідання президії ради обласної організації Профспілки, яке  відбулося днями, розглядалися питання:

* про підсумки виконання Програми ОРП «Оздоровлення членів Профспілки в 2022 році»

*про виконання плану роботи обласної ради Профспілки на 2022 рік та план основних заходів обласної ради Профспілки на 2023 рік,

* про організаційне і фінансове забезпечення новорічно-різдвяних заходів для дітей членів Профспілки,

*про результати розгляду заяв та звернень членів Профспілки до обласної ради Профспілки у 2022 році.

Програмою обласної ради Профспілки з оздоровлення передбачалось в нинішньому році організувати санаторно-курортне лікування спілчан в санаторії «Червона калина», «Горинь», Моршинському курорті та інших, а також в пансіонаті «Пролісок» та традиційно на базі «Водник» що на Херсонському узбережжі Чорного моря.

Однак, умови воєнного стану завадили успішному виконанню Програми. БВ «Водник» змушена закритись. Через об’єктивні і суб’єктивні причини не виїхали на лікування близько 200 людей.

Разом з тим в санаторіях і пансіонаті «Пролісок» поправили своє здоров’я близько 250 спілчан, для яких здешевлення путівок здійснено з бюджету ОРП (1/3 вартості путівки) та профспілкових бюджетів профспілкових організацій.

Аналізуючи виконання плану основних заходів ОРП на 2022 рік Марія Ковальчук, заступник голови ради, зауважила, що через введення в країні воєнного стану, план роботи корегувався, доповнювався заходами, що передбачали надання допомоги ЗСУ, їх сім'ям, теробороні, внутрішньо переміщеним особам, тощо, виконувався за необхідності та потреби з актуальних питань, які вимагали оперативного вирішення.

  • Не зважаючи на те, що виконання плану роботи на 2022 рік було ускладнено розпочатою російською повномасштабною агресією і більшість заходів проводилася у дистанційному режимі, план, в основному, виконаний, - сказала вона.

Члени президії розглянули Основні заходи ОРП на 2023 рік, що спрямовані на захист трудових, соціально-економічних прав та інтересів кожного члена Профспілки, організаційне і фінансове зміцнення, ефективну та змістовну роботу організаційних ланок всіх рівнів, обговорили пропозиції до них.

У ході розгляду другого питання Юрій Кравець, голова ради ООП, запропонував традиційно, враховуючи побажання виборних органів організаційних ланок ООП, організувати новорічно-різдвяні заходи в обласних театрах для 800 дітей членів Профспілки, та здійснити перерахунок коштів з бюджету ОРП організаційним ланкам обласного профоб’єднання на здешевлення новорічних заходів на місцях.

Георгій Антипчук, юрисконсульт-правовий інспектор праці облради Профспілки, інформуючи про роботу із зверненнями, заявами, клопотаннями, скаргами, які надходили в  раду Рівненської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України в 2022 році зауважив, що лише в телефонічному режимі та на особистому прийомі членам Профспілки та профактиву надано більше 2000 консультацій з питань трудового і соціального законодавства (з них 380 особам надіслано письмову відповідь). Спілчани, в основному, зверталися з питань атестації, оплати праці під час простою, правової експертизи нормативних документів керівників закладів освіти, органів управління освітою, голів місцевих рад, відпусток в воєнний час, питань з кадрового оформлення документів, допуску працівників до роботи, які не вакциновані від КОВІД-19. Скарги спілчан щодо порушення їх прав підлягали перевірці і приймалися заходи для їх усунень.

З кожного питання, розглянутого на засіданні, президія ради обласної організації Профспілки прийняла відповідну постанову.

Прес центр ОРП

Корисні посилання

Вузлики на пам'ять

Гімн профспілок