Новини Профспілки

РІВНЕНСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ

ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ


33028, м. Рівне, проспект Миру, 7-А
E-mail: rivneorp@icc.rv.ua

«Статистика, яка не радує» – така фраза прозвучала на розширеному засіданні ради обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України, що днями відбулася в режимі онлайн.

На обговорення ради були внесені важливі питання профспілкового руху освітянської галузі.

 Зокрема, у ході розгляду питання «Про профспілкове членство та заходи щодо організаційного зміцнення профспілкових організацій» було акцентовано увагу та схвалено заходи, спрямовані на подолання негативної динаміки профспілкового членства, забезпечення стабільної і результативної діяльності організаційних ланок обласного галузевого об'єднання.

Вирішення цього важливого завдання в першу чергу вимагає посилення позитивної мотивації профспілкового членства, налагодження дієвої співпраці виборних профспілкових органів із соціальними партнерами: органами місцевого самоврядування, керівниками відділів, закладів і установ освіти територіальних громад. Організаційна робота керівників територіальних організацій має максимально зосереджуватися в первинних організаціях, спрямовуватися на розвиток соціального діалогу на місцях -  йшлося на засіданні ради.

Одним із важливих елементів позитивної мотивації профспілкового членства, а отже і організаційного зміцнення профспілкових рядів, вважають в обласній раді Профспілки, є турбота про здоров'я спілчан. А тому традиційно затвердили Програму обласної ради Профспілки «Здоров'я» на 2022 рік, яка передбачає співфінансування санаторно-курортного лікування членів Профспілки та їх дітей у санаторіях «Горинь», «Червона калина» в м. Моршин і в інших, оздоровлено в пансіонаті «Пролісок»  у м. Трускавець, відпочинок на БВ «Водник», що на Херсонському узбережжі Чорного моря. Упродовж року передбачається оздоровити 790 спілчан. З бюджету обласної ради Профспілки виділена і дотація на оздоровлення дітей членів Профспілки з розрахунку по 2 тисячі гривень на одну путівку.

На засіданні члени ради заслухали звіт голови ревізійної комісії обласної організації Профспілки Алли Щуровської про стан фінансової роботи, витрачання коштів та результати ревізій і перевірок роботи ради обласного профоб’єднання році і  схвалили проєкт бюджету обласної ради Профспілки на 2022 рік.

Члени ради висловили думку, що є підстави сумну статистику у 2022 році змінити на краще.

Оксана Ковальчук,  профінформатор ОРП

Вузлики на пам'ять

Гімн профспілок