Новини Профспілки

РІВНЕНСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ

ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ


33028, м. Рівне, проспект Миру, 7-А
E-mail: rivneorp@icc.rv.ua

Більшість таких витрат не переглядали з 2011 року. Добові по Україні — будуть 300 грн, найм житла — 900 грн.

КМУ збільшив розмір добових витрат для закордонних відряджень всіма країнами світу з 1 січня 2022 року для працівників бюджетних підприємств постановою від 23.12.2021 № 1355.

Через інфляцію значно зросли ціни на харчування та проживання в іноземних країнах, тому Кабмін виклав у новій редакції додаток № 1 до постанови КМУ «Про суми та склад витрат на відрядження державних службовців, а також інших осіб, що направляються у відрядження підприємствами, установами та організаціями, які повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів» від 02.02.2011 № 98 (далі — Постанова КМУ № 98). Граничні суми витрат на найм житлового приміщення за кордоном залишились без змін.

Для відряджень по Україні розмір добових витрат зросте із 60 грн до 300 грн, витрати на найм житла на добу збільшать із 600 грн до 900 грн.

Також КМУ скасував надбавки до затверджених сум добових витрат в іноземній валюті для окремих категорій працівників, викладені у Додатку 2 до постанови КМУ № 98.

Бюджетні підприємства, установи та організації оплачуватимуть витрати виключно в межах коштів, передбачених у кошторисах та планах використання бюджетних коштів.

Уряд також зобов’язав керівників бюджетних установ мінімізувати витрати на службові відрядження:

переглянути весь текст

Вузлики на пам'ять

Гімн профспілок