Новини Профспілки

РІВНЕНСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ

ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ


33028, м. Рівне, проспект Миру, 7-А
E-mail: rivneorp@icc.rv.ua

У складі обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України - понад 7 тисяч студентів – профспілкової молоді, яка налаштована на саморозвиток, участь в суспільному житті і вже сьогодні долучається до реалізації змін у країні. Проте на шляху до розвитку свого потенціалу у неї чимало перешкод, серед яких: отримання якісної освіти, робота за фахом та гідна оплата праці; самореалізація у власній країні, а не за кордоном; обмежені можливості для поліпшення житлових умов, тощо.

Серед пріоритетних напрямів роботи ОРП, її членських організацій:

- відстоювання прав і свобод молоді, що працює та навчається

- залучення студентів у роботу виборних органів усіх рівнів,

- організаційна та фінансова підтримка молодіжних ініціатив,

- системне фінансування молодіжних заходів.

На підтримку студентського профспілкового активу, ініціативних та цілеспрямованих студентів обласною радою Профспілки вживається ряд заходів.

Скеровано листи до центральних органів влади щодо передбачення в державному бюджеті обсягів видатків стипендіального фонду, необхідних для реалізації прав студентів відповідно до норм Закону України «Про вищу освіту», розширення кола стипендіатів на отримання академічних стипендій, недопущення намірів про відшкодування випускниками вишів, які навчалися за рахунок бюджетних коштів, вартості навчання у разі порушення ними умов угоди про працевлаштування.

Зважаючи на те, що український студент потребує стипендію і як підтримку, і як мотиватор до роботи, щомісячно 7 студентів-профактивістів отримують профспілкові стипендії з бюджету ОРП.

Студентам з інвалідністю надається матеріальна допомога.

Щороку до Дня студента понад 20 осіб за поданнями профкомів первинних організацій закладів вищої та передвищої освіти нагороджуються Почесними грамотами та грошовими виплатами з бюджету обласної ради Профспілки.

У Міжнародний день студентів прийміть щирі вітатання! Бажаємо вам в епоху зламу цінностей, серйозних викликів залишатися ентузіастами, мрійниками із здійсненням бажаного. Навчайтеся розуміти і осягати, мислити критично. Сміливо, з відчуттям власної гідності, впроваджуйте нове, крокуйте вперед, опановуйте великий обсяг інформації заради пошуку вартісної крупинки. Це допоможе у вирішенні складних завдань.

Чудових вам днів і класних, щасливих подій!

Прес центр ООП

Вузлики на пам'ять

Гімн профспілок