ВУЗЛИКИ НА ПАМ'ЯТЬ

РІВНЕНСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ

ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ


33028, м. Рівне, проспект Миру, 7-А
E-mail: rivneorp@icc.rv.ua

Блоги змінотворців — це роздуми та дописи лідерів думок у бізнесі, освіті, науці, суспільному житті та культурі. У цій рубриці — найновіші тренди, візіонерське бачення освіти та найкращі практики. У першому блозі змінотворців — Владислав Рашкован, український фінансист, заступник виконавчого директора від України у Міжнародному валютному фонді. Із 2017 року пан Рашкован із родиною мешкає у США, а його двоє дітей ходять до американської школи. Він ділиться, які листи отримує від учителів свого сина Сашка. Можливо і ви захочете написати подібний лист своїм учням? 

На завершення 1-го класу вчителька Сашка надіслала батькам електронний лист із заголовком «Have a super summer!» («Бажаю чудового літа») Ось, що було у листі.

«Дорогі батьки!

Я повертаю вам вашого сина — того самого, якого ви довірили мені минулої осені. Але тепер він подорослішав, підріс і став значно кмітливішим.

Для мене було щастям спостерігати за його характером, особистістю, інтелектом, що розвивався день за днем, поки ми спільно навчалися новому. Весь рік ми жили, вчилися, сміялися, шліфувались і зростали разом. Ми стали міцною класною родиною і назавжди залишимось частиною один одного.

Пам’ятайте, я буду з інтересом спостерігати за долею вашого сина, де б він не опинився, чим би він не займався, ким би він не став. Із нетерпінням чекаю на той день, коли знову почую знайоме ім’я, пов’язане із великим досягненням.

Дякую вам, що дозволили розділити зі мною період дорослішання ваших дітей. Дякую за прекрасний рік. І бажаю вам чудового літа…»

Згодом улітку того ж року Сашко отримав вже особистий, написаний від руки, лист від своєї першої вчительки. Ось, що він прочитав:

«Привіт, Алексе,

сподіваюсь, ти насолоджуєшся своїм літом! Ось кілька фото з минулого навчального року, я подумала, вони тобі сподобаються:) Не забудь навідатись до мене наступного року,

з любов’ю,
Міс…»

У конверт вчителька вклала фото з першого, сотого та останнього дня школи у першому класі Сашка та їхню спільну світлину.

Зараз Сашкові 10 років, він закінчує 4-ий клас. Він відмінник — серед 2 % найкращих учнів штату з англійської та математики. Кожен рік у початковій школі змінюється класний керівник. Цього року, повного дистанційного навчання, класний керівник Сашка — 23-річний молодий чоловік. Це його перший рік після університету. Вони із Сашком майже не бачились поза межами zoom-класів. Нещодавно цей вчитель надіслав Сашкові на електронну пошту нагадування про невиконану домашку. Ось що написав учитель:

«Привіт, Алексе,

мені не вистачає лише одного завдання від тебе (походження перших поселень у штаті Мериленд). Цього року ти робиш неймовірну роботу, ти в курсі усіх тем і зростаєш все більше за межі програми. Я з нетерпінням чекаю побачити, чим ти займатимешся, коли виростеш. Думаю, незалежно від того, що ти обереш, ти досягнеш успіху! Приємних вихідних, друже!»

Вузлики на пам'ять

Гімн профспілок