Новини Профспілки

РІВНЕНСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ

ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ


33028, м. Рівне, проспект Миру, 7-А
E-mail: rivneorp@icc.rv.ua

18 вересня 2024 року у змішаному (очному та онлайн) режимі відбулася нарада голів оргланок Рівненської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України, метою якої було сформування подальші профспілкові дії задля захисту прав освітян, поліпшення їх умов праці та забезпечення якості освіти в новому навчальному році, у час дії воєнного стану.

Голова обласної організації Профспілки Юрій КРАВЕЦЬ акцентував увагу на основних діях РООП, що спрямовані на захист гарантій педагогів щодо безпечних умов праці, стабільної і справедливої їх оплати в умовах нинішніх економічних викликів. Проаналізував використання обсягів освітньої субвенції та її залишки на 01 серпня цього року в місцевих бюджетах, хід реалізації Програми ОРП «Оздоровлення спілчан та їх дітей» в поточному році.

Заступник голови обласної організації Профспілки Марія Ковальчук проінформувала про хід звітно-виборної кампанії в оргланках станом на вересень 2024. Окреслила питання порядку денного звітно-виборних зборів в первинних профспілкових організаціях.

Юрисконсульт-правовий інспектор обласної ради Профспілки ознайомив учасників наради з основними змінами в трудовому законодавстві та зверненнями спілчан.

За результатами наради підготовлено протокольні доручення, якими передбачені завдання щодо:
- активізації співпраці з соціальними партнерами в процесі формування місцевих бюджетів, з метою забезпечення видатків на доплати і надбавки педпрацівникам, передбачених законом «Про освіту»,
- скеровування залишків освітньої субвенції виключно на оплату праці педагогічних працівників,
- оперативної організації підтримки (підписання) спілчанами електронних петицій, ініційованих ЦК Профспілки,
- продовження роботи з надання фінансової і гуманітарної допомоги ЗСУ, ВПО та сім’ям освітян, постраждалим від воєнної агресії росії допомоги ЗСУ, ВПУ. Про проведену роботу інформувати ОРП в кінці кожного кварталу, тощо.

Цього ж дня на засіданні президії ради ООП прийнято рішення про відзначення профактиву, соціальних партнерів з нагоди Дня працівників освіти та 80-річчя створення Рівненської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України.

IMG 0481

 

Корисні посилання