Новини Профспілки

РІВНЕНСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ

ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ


33028, м. Рівне, проспект Миру, 7-А
E-mail: rivneorp@icc.rv.ua

Творити добро – це моральна потреба будь-якої людини. Не бійтеся подати комусь руку допомоги. Для цього не обов’язково здійснювати героїчні вчинки, воно проявляється в буденних речах.

Днями працівники обласної ради Профспілки освіти і науки України з весняними дарунками-побажаннями відвідали відділення паліативної та хоспісної допомоги Дядьковецької лікарні, заклад, в якому персонал бере на себе всі турботи для поліпшення якості життя дітей та дорослих, які зіткнулися з проблемами, пов'язаними з небезпечними для життя захворюваннями. Мета була одна: подарувати один одному позитив і весняний настрій.

Супроводжували нас завідувачка відділенням Галина Кобаса та медична сестра Тетяна Ничипорчук - щедрі на тепле слово, увагу, людську доброту та милосердя. І це не дивно, бо саме ці чесноти їм допомагають у щоденній роботі.

Пацієнти, з якими ми зустрілися – такі схожі і водночас такі різні. Через убогість їх фізичного стану фонтаном вириваються щирість, відвертість, вдячність, любов – багатство душі і бажання жити… Кожен з них гортає сторінки свого життя, вкотре перечитуючи їх, і мріє. Так, Наталія Коспа – поетеса, згадує далекі часи, коли в 17 років була зв’язківцею УПА, за що радянська влада ув’язнила її на 2 роки. Сьогодні ж, отримавши в 96 років закордонний паспорт, мріє відвідати свою онуку в Амстердамі!

Попри усі фізичні негаразди чоловіки зберігають індивідуалізм, мужність, віру в себе… Один з них, зустрічаючи нас, жінок, квапливо підіймався з ліжка, інший - ввічливо вибачаючись, щиро висловлював свою подяку, далеко не вживаною ним раніше, українською мовою.
Жоден з них не нарікав на фізичний біль. Натомісць усі бажали здоров’я для ближніх і для нас.

Покидаючи заклад, на думку спало: додати людині днів до життя не завжди вдається, проте додати життя до днів - кожному під силу.

І насамкінець, весняний дарунок від пацієнтки Наталії Коспи, уривок із вірша «Жінці – трудівниці»

…Вам, освітянки, за плідний посів –
Плету я віночок з дзвінких голосів.
У космосі чайка справля новосілля,
І з ваших посівів збирає насіння.

Старанно сплітаю із різних квіток
Усім трудівницям святковий вінок
Зі святом весни жінок всіх вітаю,
Хай в щасті живуть і горя не знають!

Прес центр ООП

Корисні посилання

Вузлики на пам'ять

Гімн профспілок