ВУЗЛИКИ НА ПАМ'ЯТЬ

РІВНЕНСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ

ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ


33028, м. Рівне, проспект Миру, 7-А
E-mail: rivneorp@icc.rv.ua

Коли цар Соломон спустився з гори, після зустрічі сходу сонця, люди, які зібралися біля підніжжя сказали:
- Ти джерело натхнення для нас . Твої слова лікують серця . А мудрість твоя просвітлює розум . Ми жадаємо слухати тебе . Скажи нам : хто ми ?
Він посміхнувся і сказав :
- Ви - світло світу . Ви - зірки . Ви - храм істини . У кожному з вас Всесвіт . Помістіть розум у серце, запитуйте своє серце, слухайте через свою любов . Блаженні знають мову Господа .
- У чому сенс життя ?
- Життя - це шлях, мета і нагорода . Життя - це танець Любові . Ваше призначення - розквітнути . Бути - це великий дар миру . Ваше життя - історія Всесвіту . І тому життя прекрасніше за всі теорії . Ставтеся до життя, як до свята, бо життя цінне саме по собі . Життя складається з теперішнього . А сенс теперішнього - бути в ньому .
- Чому нещастя переслідують нас ?
- Що сіяли, то і збираєте . Нещастя - це ваш вибір . Бідність - творіння людське . А гіркота - це плід невігластва . Звинувачуючи, втрачаєте силу, а жадаючи, розсіюється щастя . Прокиньтеся, бо жебрак той, хто не усвідомлює себе . А ті, хто не знайшли всередині Царство Боже - бездомні . Бідним стає той, хто даремно витрачає час . Не перетворюйте життя в животіння . Не дозволяйте натовпу погубити вашу душу . Хай не буде багатство вашим прокляттям .
- Як подолати нещастя ?
- Не засуджуйте себе . Бо ви божественні . Не порівнюйте і не розділяйте . За все дякуйте . Радійте, бо радість творить чудеса . Любіть себе, бо люблячих себе люблять усі . Благословляйте небезпеки, бо сміливі знаходять блаженство . Моліться в радості - і нещастя обійде вас . Моліться, але не торгуйтеся з Богом . І знайте, похвала - найкраща молитва, а щастя - найкраща їжа для душі .
- Який шлях до щастя ?
- Щасливі люблячі, щасливі дякуючі . Щасливі умиротворені . Щасливі знайшли рай в собі . Щасливі дарують в радості і щасливі приймаючі дари з радістю . Щасливі шукаючі . Щасливі пробуджені . Щасливі слухаючі голос Бога . Щасливі виконуючі своє призначення . Щасливі, які пізнали Єдність . Щасливі, які відчули смак богоспоглядання . Щасливі перебуваючі в гармонії . Щасливі, які зрозуміли краси світу . Щасливі, які відкрилися Сонцю . Щасливі текучі, як ріки . Щасливі готові прийняти щастя . Щасливі мудрі . Щасливі, які усвідомили себе . Щасливі, які полюбили себе . Щасливі вихваляючі життя . Щасливі споглядаючі . Щасливі вільні . Щасливі, які прощають .
- У чому секрет достатку ?
- Життя ваше - найбільша коштовність в скарбниці Бога . А Бог - коштовність серця людського . Багатство всередині вас невичерпне, а достаток навколо вас безмежний . Світ досить багатий, щоб кожен став багатим . Тому чим більше даєте, тим більше отримуєте . Щастя стоїть біля порога вашого будинку . Відкрийтесь достатку . І перетворюйте все в золото життя . Блаженні, що знайшли скарби в собі .
- Як жити в світі ?
- Пийте з кожної миті життя, бо непрожите життя породжує печалі . І знайте, що всередині, то і зовні . Морок світу - від мороку в серці . Щастя - це схід Сонця . Богоспоглядання - це розчинення в світі . Просвітлення - це сяйво тисячі сонць . Блаженні спраглі світла .
- Як знайти гармонію ?
Живіть просто . Не приносьте нікому шкоди . Не заздріть . Нехай сумніви очищають, а не приносять безсилля . Присвятіть життя прекрасному . Творіть заради творчості, а не заради визнання . Ставтеся до ближніх, як до одкровень . Перетворіть минуле, забувши його . Приносьте в світ нове . Наповніть тіло любов’ю . Станьте енергією любові, бо любов все одухотворяє . Де любов - там Бог .
- Як досягти досконалості життя ?
- Щасливий перетворює багатьох . Нещасні залишаються рабами, бо щастя любить свободу . Воістину, радість там, де Свобода . Осягайте мистецтво щастя . Відкрийтесь світу і світ відкриється вам . Відмовившись від протистояння, ви стаєте владикою .
І, подивившись на всіх з любов’ю, він додав :
- Але багато чого ще вам відкриє мовчання … Тільки будьте Собою!

Вузлики на пам'ять

Гімн профспілок