Новини з регіонів

РІВНЕНСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ

ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ


33028, м. Рівне, проспект Миру, 7-А
E-mail: rivneorp@icc.rv.ua

Україна сьогодні переживає найбільше випробування у своїй новітній історії - збройну боротьбу за незалежність і територіальну цілісність проти російського агресора. У цій війні ми вже маємо тисячі поранених і загиблих мужніх оборонців. Вони стоять в одному ряду з поколіннями борців за волю та державну самостійність. Воїни світла… Вони – перші на захисті добра, один великий біль… Якби не хотілося цього визнавати і в це вірити, але все це не сон – сувора реальність, з якою потрібно продовжувати жити далі…

Всім нам дуже хочеться якнайшвидше здобути перемогу. Саме тому ми з усіх сил, як тільки можемо, намагаємося сприяти цьому. З перших днів війни усі освітяни Привільненської територіальної громади прикладають максимум зусиль для допомоги ЗСУ:

- плетуть маскувальні сітки (вже сплетено і передано на потреби ЗСУ 960 м);

- виготовляють окопні свічки (понад 2160 вже виготовлено);

- печуть різноманітне печиво, пироги у величезній кількості;

- пекли паски до свята Великодня (950 шт) ;

- виготовляють тушонки;

- ліплять вареники;

- чергували в пунктах незламності;

- тимчасово приймали в начальних закладах внутрішньо переміщених осіб з Бучі, Харкова, Чугуєва;

- в рамках проєкту «Ділимося хлібом» в Привільненському молодіжному центрі проводили майстер класи з внутрішньо переміщеними особами із випікання медових пряників та їх яскравого оформлення. Цей проєкт реалізовується за співпраці із Фондацією ім. Князів-Благодійників Острозьких за підтримки Глобального фонду для фондів громад;

- передали 50 пакетів печива,40 кг повидла, 50 л. меду на формування продуктових наборів для потребуючих людей з Харківщини, Чернігівщини, Херсонщини, Лиману;

- упродовж пів року забезпечували щоденне повноцінне трьохразове харчування осіб, які зберігають наш спокій;

- брали участь в благодійному забігові «Біжу за героїв»;

- брали участь в благодійних ярмарках для збору коштів на потреби ЗСУ;

- шили балаклави;

- періодично збираємо і передаємо на Схід необхідні продукти, засоби особистої гігієни, одяг, постіль, ковдри, подушки, спальні мішки (21 шт);

- брали участь в благодійному марафоні «Шкарпетки для перемоги 2.0.»;

- долучаємося до купівлі автомобілів, дронів, тепловізорів, квадрокоптерів;

- брали участь в благодійному заході «ВІРЮ в ЗСУ», завдяки якому був прибраний дрон для військовослужбовця громади;

- долучилися до Всеукраїнського забігу «Шаную Воїнів, біжу за героїв України»;

- брали участь у благодійному заході на підтримку ЗСУ «Помолись за мене, мамо», завдяки якому був придбаний автомобіль для потреб ЗСУ.

Освітяни Привільненської ОТГ, під керівництвом досвідчених інструкторів Спортивного Стрілецького Клубу Альфа-Браво, допомогли 20 юнакам та дівчатам опанувати правила безпечного поводження зі зброєю, набути практичних умінь та навичок захисту себе в небезпечних ситуаціях та отримати відповіді на ряд запитань.

Маленькі патріоти, вихованці наших освітніх закладів, теж неодноразово долучаються до підтримки ЗСУ. Вони регулярно проводять благодійні ярмарки і на зібрані кошти купують і передають воїнам на нульовий рубіж подарунки: тактильні рукавиці, теплий одяг, плащ-намети, балаклави, невеличкі плити для приготування їжі, пальне для автомобілів. Ну і, звичайно, додають строкаті обереги, малюнки, солодощі та Український стяг з побажаннями.

І все це задля перемоги, з вдячністю ЗСУ за кожну хвилину тиші, за можливість жити, бачити синє небо над головою, радіти сонцю, тішитися дітьми! Дякуємо усім, хто в найважчі часи став на захист держави!

Пишаємося Вами, віримо у Вас, надіємось на Вас! Молимося Богу, щоб зберіг Вас живими для батьків, для дітей, для майбутнього України!

Слава та пошана кожному воїну, що захищає нашу Неньку-Україну від російського загарбника!

Вічна слава та пам’ять Героям, що відали своє життя за наш спокій!

Оксана Гетун, голова Привільненської

ТОППОНУ

Вузлики на пам'ять

Гімн профспілок