Новини Профспілки

РІВНЕНСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ

ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ


33028, м. Рівне, проспект Миру, 7-А
E-mail: rivneorp@icc.rv.ua

Упродовж 2023 року в обласній організації Профспілки працівників освіти і науки України зміни відбувалися як у підходах до роботи так і у кадровому складі. У Дубровицькій, Корецькій, Гощанській, Сарненській, Рівненській ОТОП та у первинних профспілкових організаціях РОІППО, КЗ «Чудельська спеціальна школа № 2 І-ІІ ст.» до роботи приступили новообрані голови.

У рамках програми навчання профактиву 22 листопада обласною радою Профспілки з ними був проведений круглий стіл на тему: «Актуальні питання профспілкової роботи».

Модератором заходу була Марія Ковальчук, заступник голови ООП.

Після знайомства учасники заходу разом з Юрієм Кравцем головою обласної організації Профспілки, Георгієм Антипчуком, юрисконсультом-правовим інспектором праці ОРП, Лідією Сасюк, головним бухгалтером ООП, напрацьовували відповіді на питання як мотивувати до профспілкового членства, проводити дієвий громадський контроль за дотриманням законодавства про працю та охорону праці, планувати профспілковий бюджет та використовувати кошти, вести профспілкову документацію, тощо.

Голови Сарненської (В. Добринський) та Гощанської (Г. Гончарова) ОТОП ділилися першими враженнями при зустрічах зі спілчанами в  колективах.

Цікаві дискусії відбулися стосовно кожної інформації. Ніхто не залишався пасивним.

У результаті роботи було напрацьовано ряд пропозицій та рекомендацій, які, запевнили учасники круглого столу, використовуватимуть на практиці.