Новини Профспілки

РІВНЕНСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ

ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ


33028, м. Рівне, проспект Миру, 7-А
E-mail: rivneorp@icc.rv.ua

Днями для профспілкових активістів у Києві відбувся Всеукраїнський студентський форум «Молодь – для України. Україна – для молоді».

Рівнещину у ньому представляв Журанський Дмитро Вікторович, голова інформаційного відділу профкому первинної профспілкової організації студентів НУВГП.

На дискусійних та практичних панелях («Україна – країна для молоді», «Молодь і відбудова України», «Молодь і трудове законодавство») студенти разом із Головою Профспілки працівників освіти і науки України Георгієм Трухановим, заступниками Голови Профспілки Ольгою Чабанюк та Сергієм Романюком, Олександром Яремою, державним секретарем Кабінету Міністрів України, Тетяною Бережною, заступницею Міністра економіки України, Дарією Марчак, Першою заступницею Міністра соціальної політики, Владиславом Яцуком, заступником Міністра молоді та спорту України, Володимиром Бугровим ректором КНУ імені Тараса Шевченка, Юрієм Баланюком, головою Національного агентства кваліфікацій, Олександром Шубіним, заступником голови ФПУ, Оленою Колесніковою, головою Комітету сталого розвитку Федерації роботодавців України, Яриною Ключковською, директоркою з комунікацій компанії з пошуку роботи Work.ua., Олегом Шаровим, Генеральним директором Директорату фахової передвищої, вищої освіти МОН, Галиною Шараповою експерткою від Мінсоцполітики, Інною  Добровольською, генеральною директорою компанії Ahead International та ін.. обговорили проблеми студентської молоді, ділилися досвідом,  студентським баченням відбудови України по завершенню війни. Тощо. 

До роботи форуму оф- та онлайн долучилися Генеральний секретар Інтернаціоналу освіти Девід Едвард та Президентка Інтернаціоналу освіти Сюзан Хопгут, Трістан Масат директор програм Центру солідарності в Україні, Міхаель Тойч з Генерального директорату Європейської комісії з питань освіти, молоді, спорту та культури,   Артур Міхно, співзасновником і СЕО одного з провідних сайтів пошуку роботи та працівників Work.ua.

Студентські лідери презентувати досвід роботи своїх профкомів: розповідали про найцікавіші проекти, найбільші суми збору для воїнів, які захищають нас на лінії вогню, технологічні рішення, що полегшували навчання чи дозвілля, просвітницьку роботу тощо. 

Вікторія Нечипоренко, практичний психолог, провела психологічний тренінг «Ментальне здоров’я студентських лідерів: бути в ресурсі».

У прийнятій Резолюції, студентські лідери закликали владу розробити механізми залучення молоді до післявоєнної відбудови України через акумулювання кращих практик молодіжної роботи та створення ком'юніті для громадського обговорення, обміну досвідом та підтримки молодіжних проєктів у рамках євроінтеграційних процесів.

  • Це були круті три дні: цікавий досвід, нові знайомства, маса позитивних емоцій та вражень, вперше - у Києві, які прожив на одному диханні, і буду заряджати такими емоціями вас! – додав трішки фідбеку від себе Дмитро.

231120232

Голова ППО студентів НУВГП           Володимир ШЛАПАК