Новини Профспілки

РІВНЕНСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ

ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ


33028, м. Рівне, проспект Миру, 7-А
E-mail: rivneorp@icc.rv.ua

25 жовтня відбулося чергове розширене засіданні президії ради обласної організації Профспілки.

- Юрій Кравець, голова ради ООП, проаналізував стан фінансового забезпечення державних гарантій з оплати праці педагогічних працівників та роботу профорганізацій у соціально-економічному захисті спілчан. Інформував про видатки на освіту у Державному бюджеті - 2024 року, які складатимуть лише 4,9% від ВВП.

- Прогноз щодо Бюджету-2024 – невтішний. Коштів не вистачатиме на потреби закладів освіти, в т. ч. і на освітню субвенцію, - сказав він.

Далі зосередив увагу на:

*необхідності активізувати роботу виборних органів профспілкових організацій всіх рівнів щодо фінансового забезпечення державних гарантій з оплати праці педагогічних працівників;

* контролі за належним, повним використанням освітньої субвенції;

*дотриманні положень Галузевої угоди та колективних договорів щодо виплат надбавок, доплат та інших умов оплати праці;

*посиленні організаційної роботи з соціального захисту спілчан* *налагодженні співпраці із соціальними партнерами в кожній територіальній громаді.

Георгій Антипчук, юрисконсульт-правовий інспектор праці обласної організації Профспілки, інформував «Про роботу профкомів ЗФПВО щодо забезпечення виконання умов колективних договорів у частині нормувань і оплати праці та здійснення заходів з охорони праці».

У черговий раз Марія Ковальчук, заступник голови обласної організації Профспілки, проаналізувала стан виконання протокольних доручень за матеріалами нарад голів організаційних ланок ООП.

Члени президії відзначили позитивну роботу щодо їх виконання Костопільської, Рокитнівської, Млинівської, Березнівської, Острозької ОТОП, Рівненської, Вараської, Дубенської МОП.

Президія, проаналізувавши спільні зусилля профспілкових організацій для підтримки та допомоги Збройним Силам України, територіальній обороні, тимчасово переміщеним особам, підтвердила, що ця робота і надалі є суттєвою і має бути системною.

Традиційно було розглянуто ряд заяв спілчан щодо надання їм матеріальної допомоги.

З кожного питання президія ради обласної організації Профспілки прийняла відповідну постанову.

На завершення роботи Юрій Кравець, голова ради, вручив Почесні грамоти Рівненської обласної ради Олександру Штибі, голові Березнівської ОТОП, та Оксані Ковальчук, спеціалісту обласної ради Профспілки, за сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди 75-річчя створення Федерації профспілок Рівненської області. Колеги щиро вітали їх.